عیب خزیدگی لعاب crawling
تعریف عیب:
عاری بودن نقاطی در بدنه از لعاب بگونه ای که لعاب بصورت جزیره جزیره در بین نقاط بدون لعاب تجمع یافته است.
دلایل بوجود آمدن عیب:
-وجود عواملی بر روی قسمتهایی از بدنه بیسکوئیت که چسبندگی لعاب به بدنه را کاهش میدهند از قبیل گرد و غبار، روغن و...
-وجود بیش از اندازه ذرات کلوئیدی در لعاب که موجب ایجاد ترک در لعاب در مرحله خشک شدن و قبل از پخت میشود.
-وجود نمکهای محلول در بدنه.
-اعمال زیاد لعاب به بدنه(ضخیم یا غلیظ بودن لعاب)
راههای رفع عیب:
-تمیز نگه داشتن قطعه بیسکوئیت شده.
-کم کردن مقدار رس در لعاب
-با دقت جابجا کردن قطعاتی که به روش غوطه وری لعاب زده می شوند.
-افزودن کربنات باریم به مقدار 1 تا 5/2 درصد جهت رسوب کردن نمک های محلول
-کاهش مقدار لعاب اعمال شد.
+ نوشته شده در سه شنبه بیست و هفتم تیر ۱۳۹۱ ساعت 20:33 توسط مهندس ایمان رستگار
|
سرامیک مشتق از کلمه keramos یونانی است که به معنی سفالینه یا شئی پخته شده است. در واقع منشا پیدایش این علم همان سفالینههای ساخته شده توسط انسانهای اولیه هستند. در واقع قبل از کشف و استفاده فلزات، بشر از گلهای رس به علت وفور و فراوانی آنها و همچنین شکلگیری بسیار خوب آنها در در صورت مخلوط شدن با آب و درجه حرارت نسبتاً پایین پخت آنها استفاده میکرد. آلومینوسیلیکاتها که خاکهای رسی خود آنها به حساب میآیند، از عناصر آلومینیوم، سیلیسم و اکسیژن ساخته میشوند که این سه عنصر بر روی هم حدود 85 درصد پوسته جامد کره زمین را تشکیل میدهند. این سه عنصر فراوانترین عناصر پوسته زمین هستند.