خمیر گلسازی ایتالیایی

خمیر گلسازی

 

خمیر گلسازی ایتالیایی

 

نشاسته ذرت 1 لیوان  .  چسب چوب 1 لیوان  .  گلیسیرین 1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه : درون کاسه ای تمام مواد را باهم مخلوط کنید ، کاسه را روی بخار اب قرار دهید و هم بزنید تا خمیر خودش را بگیرد سپس با دست کمی ورز دهید.

 

پس از ورز دادن اجازه دهید خمیر خنک شود ، خمیر سرد شده را میتوانید با رنگ دلخواه رنگ امیزی کنید.

 

این خمیر را میتوانید تا 1 هفته درون کیسه فریزر و داخل یخچال نگهداری کنید و برای استفاده مجدد فقط باید کمی خمیر را ورز دهید تا با حرارت دست خمیر نرم شده و آماده شکل دادن شود.

آموزش تهیه خمیر گل چینی

آموزش تهیه خمیر گل چینی

برای تهیه خمیر گل چینی روشهای متعددی وجود دارد كه هر یك كاربرد خاصی دارد. البته تنها تفاوت آنها فقط در مواد لازم برای تهیه هر خمیر می باشد و روش تهیه آنها یكسان است.

 


روش اول:

 

نشاسته ذرت
1 پیمانه
چسب چوب
نصف پیمانه
گلیسرین
1 قاشق غذا خوری
آب
3/2 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق چایخوری
وازلین برای چرب كردن ظرف

 

 

 

روش دوم:

نشاسته ذرت
1 پیمانه
چسب چوب
1 پیمانه سر خالی
گلیسرین
1 قاشق غذا خوری
آب
4/1 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق غذا خوری
وازلین برای چرب كردن ظرف

 

 

 

روش سوم (برای گلهای كروشه ای):

 

نشاسته ذرت
1 پیمانه
چسب چوب
1 پیمانه سر خالی
گلیسرین
2 قاشق غذا خوری
وازلین
برای چرب كردن ظرف

 

 

روش تهیه:

ابتدا نشاسته را بوسیله الك ریز چندین بار به خوبی الك نموده تا ذرات درشت آن جدا شود. سپس سایر مواد را (به جز وازلین) به آن افزوده و در ظرف مناسبی به خوبی مخلوط كرده تا خمیری صاف و یك دست بدست آید. اینك یك ظرف لعابی یا تفلون را بوسیله كمی وازلین چرب نموده و مواد را درون ظرف بریزید.

 

اكنون مایع بدست آمده برای پخت آماده است. روش پخت خمیر گل چینی به این صورت است كه ظرف مورد نظر را با شعله ملایم به آرامی حرارت داده و مرتباً به هم می زنیم تا خمیر ته نگیرد و خمیر لطیفی به دست آید.

 

خمیر گل چینی هم اكنون آماده است. دستان خود را با وازلین كمی چرب نموده و خمیر را با دقت و حوصله ورز دهید. پس از خنك شدن، خمیر را در پارچه ای تمیز قرار داده و در كیسه نایلكس نگهداری نمایید.


در صورتی كه نایلكس را در جعبه ای قرار دهید برای مدت طولانی تری می توانید خمیر را در یخچال نگهداری كنید.

 

نكته: بهترین زمان استفاده از این خمیر یك روز پس از پخت آن می باشد.

طرز تهیه خمیر چینی

طرز تهیه خمیر چینی

وسایل مورد نیاز خمیر گل چینی

طرز تهیه خمیر گل  چینی

وسایل مورد نیاز خمیر گل چینی

وسایل مورد نیاز خمیر گل چینی

برای تهیه خمیر چینی روشهای متعددی وجود دارد که هر یک کاربرد خاصی دارد. البته تنها تفاوت آنها فقط در مواد لازم برای تهیه هر خمیر می باشد و روش تهیه آنها یکسان است.

 

طرز تهیه خمیر گل  چینی

طرز تهیه خمیر گل چینی

 

روش اول:  نشاسته ذرت ۱ پیمانه ، چسب چوب نصف پیمانه  ، گلیسرین ۱ قاشق غذا خوری ،  آب ۳/۲ پیمانه ،  آبلیمو ۱ قاشق چایخوری  ، وازلین برای چرب کردن ظرف

روش دوم:  نشاسته ذرت ۱ پیمانه ، چسب چوب ۱ پیمانه سر خالی ، گلیسرین ۱ قاشق غذا خوری ،  آب ۴/۱ پیمانه ، آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری ، وازلین برای چرب کردن ظرف

روش سوم : نشاسته ذرت ۱ پیمانه ، چسب چوب ۱ پیمانه سر خالی ، گلیسرین ۲ قاشق غذا خوری  ، وازلین برای چرب کردن ظرف

روش تهیه:

خاصیت نشاسته ذرت و علت کاربرد آن برای ساخت خمیر در این که شفافیت بیشتری نسبت به نشاسته های دیگه داره و رنگ کار تیره و مات نمیشه ، همچنین برای مدت طولانی کارتون رنگ خودشو نگه میداره و مات نمیشه !

باید نشاسته را چند با از الک زیر رد کنید تا کاملا پودری بشه !

همه مواد بجز وازلین را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید ، خمیر باید صاف و یکدست بشه !

آموزش تهیه خمیر گل چینی

آموزش تهیه خمیر گل چینی

از یک ظرف لعابی یا تفلون که دیگه کاربردی نداره  برای پخت مواد استفاده کنید . ظرف را کاملا با وازلین چرب کنید و بعد خمیر را داخل ظرف بریزید تا برای پخت آماده بشه !

ظرف را باید روی شعله ملایم قرار بدید و مرتب هم بزنید ! حواستون باشه خمیر ته نگیره مرتب هم بزنید تا خمیر صاف و لطیفی بدست بیاد . تا زمانی حرارت بدید که خمیر از ماهیتابه جدا بشه و جمع  بشه دور قاشق ! حتما هم از قاشق چوبی استفاده کنید .

طرز پخت خمیر گل چینی

طرز پخت خمیر گل چینی

بعد دستهاتون را با وازلین یا روغن بچه چرب کنید و با حوصله خمیر را ورز بدید ! خمیر اگر زیاد چرب بشه رنگ را خوب به خودش نمیگیره !

بعد از خنک شدن خمیر را داخل پارچه و بعد در کیسه پلاستیکی قرار بدید . خمیر را داخل یخچال قرار بدید بهترین زمان استفاده از خمیر یک روز بعد خواهد بود .

برای رنگ کردن خمیر گل چینی از رنگهای روغنی مخصوص گلسازی استفاده کنید که رقیق تر هست و از رنگ مرغوب استفاده کنید تا جذب خمیر بشه  و خمیر را به اندازه نیازتون رنگ کنید چون خمیر رنگ شده را مدت زیادی نمیشه نگهداری کرد .

علت ترک خوردن خمیر گل جینی در زمان کار میتونه عوامل متعددی باشه یکی مدت زمان حرارت دادن به خمیر هست که نباید کم حرارت بدید اگر خمیر آب داشته باشه ترک میخوره ! یکی نوع چسب چوب مورد استفاده هست چسب چوب شمال کاربرد بهتری داره ! مورد دیگه میزان استفاده از گلیسیرین میتونه باشه که مقدار کم اون باعث ترک خوردن خمیر میشه !

مواد لازم برای خمیر گل چینی (پخته):
– نشاسته ذرت یک لیوان

– چسب چوب، یک لیوان
– گلیسرین، ۵/۱ قاشق غذاخوری
– آبلیمو، یک قاشق غذاخوری
– وازلین بچه ( تیوپی)

طرز تهیه خمیر:
نشاسته و چسب را در ظرفی بریزید و کاملا با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط  گلیسرین و آبلیمو را به این مواد اضافه کنید و روی حرارت ملایم آنقدر ورز دهید تا به صورت خمیری یکنواخت درآید. روی حرارت ملایم به مدت ۲۰ دقیقه بغلطانید. پس از حاضر شدن به اندازه یک بند انگشت از وازلین بردارید و به خمیر اضافه کرده ، خوب ورز دهید تا صاف و یکدست شود. خمیر را در نایلکس بگذارید تا خشک نشود.
مواد لازم برای خمیر گل چینی (سرد):
– نشاسته ذرت، یک پیمانه
– چسب چوب، دو سوم پیمانه
– گلیسیرین، یک قاشق غذاخوری
– وازلین

طرز تهیه :
نشاسته، چسب چوب و گلیسیرین را در ظرفی با هم مخلوط کنید تا خمیری یکدست شود. دست ها را به وازلین آغشته کنید و خمیر را خوب ورز دهید. به اندازه مصرف از آن جدا کنید و بقیه خمیر را در ظرف دردار در یخچال بگذارید، تا مدت دو هفته به خوبی قابل مصرف می باشد.

نکته : علت ترک خوردن خمیر نیز می تواند درست پیمانه نکردن مواد باشد. کمی روغن وازلین به خمیر اضافه کنید.

 

منبع: agen.persianblog.ir

 

 برای مشاهده آموزش انواع گل چینی کلیک کنید.

 

 

Related Posts

  • آموزش تصویری ساخت گل چینیآموزش تصویری ساخت گل چینی
  • آموزش گل نسترن خمیر چینیآموزش گل نسترن خمیر چینی
  • آموزش ساخت خمیر گلسازی ایتالیاییآموزش ساخت خمیر گلسازی ایتالیایی
  • عروسک زرافه عروسک زرافه
  • عروسک پلنگ صورتی عروسک پلنگ صورتی
  • عروسک خمیر چینی عروسک خمیر چینی
  • عروسک پو خرسه عروسک پو خرسه
  • عروسک خرسی با خمیر گل چینی عروسک خرسی با خمیر گل چینی
  • آموزش ساخت عروسک با خمیرچینی آموزش ساخت عروسک با خمیرچینی